Muziek maken

Kom jij ook muziek maken bij ons?

Muziek is superbelangrijk voor kinderen, wist je dat? En toch, gek genoeg, hebben niet alle kinderen de kans om samen muziek te maken. Dat vinden wij heel jammer. Daarom hebben wij stichting De MuziekSpeelplaats opgericht en willen we MuziekSpeelplaatsen in zoveel mogelijk plekken in Nederland zodat alle kinderen samen muziek kunnen maken, zoals je bijvoorbeeld ook kunt voetballen op een veldje of pleintje in de buurt.

Bij De MuziekSpeelplaats kun je na school, in je eigen buurt muziek komen maken. Er staan instrumenten voor je klaar en je kunt aangeven welk instrument jij graag wilt bespelen. Samen in een band? Rappen? Gitaar of piano leren spelen? Ook jij kan dat. Je hoeft nog niets te kunnen – we gaan het samen ontdekken! Ben je tussen de 7 en 13 jaar oud? Laat je ouders weten dat je mee wil doen, kom een keer kijken of schrijf je gelijk in! Je hebt alleen de toestemming van je ouders nodig. Je hoeft er niet voor te betalen.

Waarom is muziek maken goed voor jou?

Wil jij je ouders overtuigen? Dit kan je ze vertellen:

Slimmer worden

Muziek maken is als sport voor je hersenen. Je wordt beter in het herkennen van vormen en patronen, puzzels oplossen en zelfs ook beter in wiskunde en wetenschap.

Taal leren

Muziek is als een taal en de noten als letters. Zo leer je meer woorden en beter te begrijpen. Met ritmes, klanken en melodieen herkennen kan je ook makkelijker praten en communiceren.

Beter en sneller bewegen

Had je niet gedacht! Je handen en vingers worden handiger door dat je met het spelen van instrumenten je motoriek traint en je oog- hand coördinatie.

Samen spelen

Samen muziek maken verbindt en stimuleert teamwork. Je leert luisteren, samenwerken en dus samen muziek maken met anderen. Wie wil er nou niet in een bandje spelen?

Creatief denken

Het is net schilderen! Met muziek maak je schilderijen met geluid, verhalen met verschillende klanken, melodieën en teksten. Hoe gaaf is het om muziek kunstenaar te zijn?

Wat vinden kinderen van De MuziekSpeelplaats?

Meld je hier aan voor De MuziekSpeelplaats

Je kunt je aanmelden als je tussen 7 en 13 jaar oud bent en toestemming hebt van je ouders. Is er geen MuziekSpeelplaats bij jou in de buurt? Vertel het aan je ouders of een andere volwassene en vraag hen om contact met ons op te nemen. Dan gaan we ermee aan de slag!

De MuziekSpeelplaats locaties die je kunt bezoeken en/of supporten

Den Haag

Lelystad

Rotterdam